Όταν το φλερτ δεν είναι αμφίδρομο δεν είναι φλερτ

Μπορεί η έννοια του κυνηγού να συνεπάγεται ότι ο άντρας πρέπει να κάνει τα βήματα προς την προσέγγιση μιας γυναίκας, δεν σημαίνει ωστόσο ότι το αέναο κυνήγι χωρίς ανταπόκριση είναι φλερτ.  Καλώς ή κακώς το φλερτ είναι μια αμφίδρομη κατάσταση, ακόμα και αν η γυναικεία ανταπόκριση είναι απόλυτα διακριτική και έμμεση.

Δυστυχώς γι’ αυτούς, πολλοί άντρες ακολουθούν την αρχή του «ο επιμένων νικά» ευλαβικά και όπου βρουν κάτι που τους γυαλίζει το διεκδικούν μέχρι τελικής πτώσης. Αυτό που αγνοούν, ωστόσο, αυτοί οι άντρες είναι ότι η γυναίκα είναι πάντοτε αυτή που «επιλέγει» τον άντρα και ότι ο επιμένων νικά μόνο όταν έχει δεχτεί έστω ένα ψήγμα επιβεβαίωσης και ενθάρρυνσης απ’ τη γυναίκα προηγουμένως. Ο άντρας που κυνηγάει στα τυφλά χωρίς κάποια κατευθυντήρια ένδειξη απ’ τη γυναίκα απλά ψάχνει ψίλους στ’ άχυρα.

Επί της ουσίας ο άντρας που κυνηγάει μια γυναίκα που δεν ενδιαφέρεται είναι σαν το ζητιάνο που θα ικανοποιηθεί με ότι πιάσει γιατί δεν έχει θέσει ένα κριτήριο για τον εαυτό του σε αυτές τις περιπτώσεις. Σαφέστατα, οι γυναίκες αντιλαμβάνονται αυτή την έλλειψη κριτηρίων και αυτόματα βάζουν αυτόν τον άντρα στην κατηγορία του απελπισμένου, η οποία είναι κάθε άλλο παρά ελκυστική. Επιπλέον, απωθούνται και από το κύμα προσδοκιών που διαισθάνονται απ’ τη μεριά του εκάστοτε επίμονου μνηστήρα, τις οποίες δεν έχουν ούτε τη διάθεση να ικανοποιήσουν, ούτε το ενδιαφέρον να ασχοληθούν.

Απ’ την άλλη, το πραγματικό φλερτ είναι μια ενεργή κατάσταση στην οποία δυο άτομα μοιράζονται τον ενθουσιασμό της γνωριμίας τους. Στο γνήσιο φλερτ δίνεις και παίρνεις. Όταν κάποιος δίνει ασταμάτητα χωρίς να παίρνει το παραμικρό ως αντάλλαγμα, τότε δεν φλερτάρει: απλά την πέφτει με ελπίδα να εξαντλήσει το αντικείμενο του πόθου του, παραποιώντας στην πορεία τις οποιεσδήποτε αλληλεπιδράσεις του με το άλλο πρόσωπο έτσι ώστε να σημαίνουν ότι υπάρχει κάτι ανάμεσα τους το οποίο δεν υπάρχει πραγματικά.

Από τη Σοφία Χατζηρήγα 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *