Φτιάξε το χώρο σου όπως τον ονειρεύεσαι

Πριν 8 μήνες ξεκίνησα να ανακαινίζω το δωμάτιο μου. Το ονομάζω «ανακαίνιση» γιατί δεν επρόκειτο για μια απλή αλλαγή χρώματος στους τοίχους. Δεν επρόκειτο καν για μια απλή αναδιαρυθμιση. Επρόκειτο για μια ολική αλλαγή της ενέργειας του δωματίου. Παρότι, λοιπόν, μετατράπηκε σε έναν ονειρικό χώρο για να περάσει κάνεις το χειμώνα του, τώρα που ήρθε η άνοιξη μάλλον αναδείχτηκε η ομορφιά του άλλο τόσο.

Την ημέρα του Πάσχα, λοιπόν, παρατήρησα ότι όσο δύσκολο και αν μας είναι να αποβαλλουμε την πίεση από τις απαιτήσεις της καθημερινότητας όταν γυρνάμε σπίτι κάθε μέρα, ένα ηλιόλουστο ήσυχο απόγευμα με ανοιχτα παράθυρα και μπαλκονοπορτες σε έναν χώρο που  μοσχοβολαει από τις πράσινες ψυχές που φιλοξενεί είναι αρκετό για να επιστρέψει κανείς αυτόματα στην ανάγνωση και στη γραφή που είχε εγκαταλείψει καιρό…

Ένα μυστικό λοιπόν για να προσφέρεις στον εαυτό σου τις διακοπές στο πολυτελές δωμάτιο ξενοδοχείου που ονειρευοσουν καιρό,  αλλά δεν είχες ποτέ την οικονομική άνεση να πραγματοποιήσεις είναι η εξής: Ανανέωσε το χώρο σου. Πέταξε ότι δεν έχει πια χρήση και δώσε ότι δεν σου είναι απαραίτητο σε κάποιον που θα επωφεληθεί περισσότερο. Η ενέργεια κάθε πράγματος πρέπει να ρέει. Βάψε τους τοίχους σε ένα χρώμα που σου φέρνει ομορφα συναισθήματα και αναμνήσεις για να φύγει η κυριολεκτικη και μεταφορική κούραση απο πάνω τους. Αν το κάνεις μόνος θα απολαύσεις και τη διαδικασία και το αποτέλεσμα περισσότερο και θα γλιτώσεις τα έξοδα. Η μπογιά από μόνη της έχει αμελητέο κόστος και σίγουρα ο μπελάς αξίζει τον κόπο. Διακόσμησε το χώρο  μόνο με αντικείμενα που αγαπάς και θες να βλέπεις συχνά. Βάλε όσα φυτά μπορείς, έστω και μικρά. Χωρίς να είμαι ειδικός,  νομίζω ότι τα παχυφυτα δεν δαπανούν πολύ από το οξυγόνο σου και σίγουρα ότι δαπανούν το επιστρέφουν διπλάσιο σε ομορφιά και συντροφικοτητα. Η αλόη βέρα καθαρίζει επιπλέον και τον αέρα… Αν μπορείς να συντηρήσεις και λουλούδια όπως τα ζουμπούλια,  τότε δεν θα θες να βγεις ποτέ από εκεί μέσα – το άρωμα τους είναι μεθυστικο.

Μπορει να έχουμε κρίση και πολλοί από εμάς να μην είναι στην καλύτερη οικονομική κατάσταση για δευτερεύοντα έξοδα, αλλά ο Θεός μας έδωσε μυαλό και χέρια για να μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε ώστε να κάνουμε τον κόσμο ομορφοτερο με κάθε τρόπο. Και σίγουρα δεν θα διαφωνούσε να ξεκινήσεις από τον προσωπικό σου χώρο. Μετά μπορείς να επεκταθεις στο μπαλκόνι σου συνεισφεροντας στη βελτίωση της αισθητικης και της ατμόσφαιρας του συνόλου γεμίζοντας το με φυτά που ανανεώνουν τον αέρα που αναπνέουμε, φέρνουν ομορφιά στην πόλη και συχνά μας θρεφουν κιόλας. Και ίσως μια μέρα μάθουμε όλοι να φροντίζουμε τους χώρους που μοιραζόμαστε αλλά και τον πλανήτη που μας φιλοξενεί κατ’ επέκταση.

Υ. Γ. Το ανακαινισμενο μου δωμάτιο φωτογραφίστηκε στους 7 μήνες από τον επαγγελματία φωτογράφο Μιχάλη Μιρτσιο και το μοντέλο Μελίνα Μπουντζή, ενώ δέχτηκε άλλες δύο προτάσεις από επαγγελματίες φωτογράφους κατόπιν.

Φωτογραφίες στο A Seagreen Room

Σοφια

 

One thought on “Φτιάξε το χώρο σου όπως τον ονειρεύεσαι

  1. Συμφωνώ μαζί σου φίλη μου ότι ο προσωπικός μας χώρος πρέπει να είναι ακριβώς όπως τον θέλουμε και τον ονειρευόμαστε προκειμένου να βρίσκουμε μια μικρή διέξοδο μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, τις στιγμές που δεν μπορούμε ή απλά δνε θέλουμε να βγούμε από αυτό!!! Χρόνια Πολλά κοριτσάκι!! Σε φιλώ πολύ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *