Ο πραγματικός λόγος που οι άντρες φοβούνται τη δέσμευση

Μπορεί οι γυναίκες μεταξύ μας να ανακηρύσσουμε τον κάθε άντρα που μας απορρίπτει συναισθηματικά ανώριμο ή συναισθηματικά μη διαθέσιμο, αλλά (έστω) σε κάποιες περιπτώσεις απλά δεν αντιλαμβανόμαστε το λόγο που δεν είμαστε γι’ αυτόν η ιδανική γυναίκα που δουλεύουμε τόσο σκληρά να γίνουμε. Παρακάτω βρίσκονται οι αντικειμενικοι λόγοι που ένας άντρας θα φροντίσει να αποφύγει τη δέσμευση μαζί σου.

Φοβάται ότι θα χάσει την ελευθερία του

Ο συναισθηματικά υγιής άντρας δεν φοβάται τη δέσμευση καθ’ αυτή, αλλά τη δέσμευση με μια δυνάμει καταπιεστική γυναίκα. Έχει συσχετίσει, δηλαδή, στο νου του τις σχέσεις εν γένει με τη σχέση με ένα τέτοιο πρότυπο γυναίκας, η οποία συνεπάγεται  τη στέρηση της ελευθερίας του: της ελευθερίας να βγαίνει με όποια παρέα (αρσενική ή μη) θέλει, όποτε θέλει, να αφήνει το κινητό οπουδήποτε στο χώρο χωρίς να φοβάται ότι θα περάσεις μηνύματα και κλήσεις από κόσκινο και της ελευθερίας να επιλέγει που θα αφιερώσει το χρόνο του χωρίς να χρειάζεται να λογοδοτησει για τις προτεραιότητες της ζωής του.

Φοβάται ότι δεν θα μπορεί να ακολουθήσει το δρόμο που θέλει στη ζωή

Αν ένας άντρας σε βάλει στην κατηγορία «γυναίκα για σχέση» και κατ’ επέκταση στην κατηγορία «γυναίκα για σπίτι και οικογένεια» τότε έχει δύο επιλογές: να σου ζητήσει να βγείτε ώστε να δοκιμάσει τη χημεία σας με μακροπρόθεσμες βλέψεις, ή να αγνοήσει το γεγονός ότι υπάρχει ενδιαφέρον απ’ τη μεριά σου ή και απ’ τις δύο μεριές προκειμένου να αποφύγει το αναπόφευκτο μονοπάτι προς τον έγγαμο βίο που θα ήταν το λογικό αποτέλεσμα μιας (ενδεχόμενης) επιτυχημένης σχέσης μαζί σου.

Ταυτίζει την αποκατάσταση με μια μονότονη ζωή

Επί της ουσίας σε απορρίπτει για τον ίδιο λόγο που απορρίπτεις και εσύ τον κάθε περίεργο τύπο που σου στέλνει μηνύματα στο facebook και δεν κάνεις καν τον κόπο να απαντήσεις. Ανεξάρτητα απ’ το πόσο ενδιαφέρουσα ή ευχάριστη και αν είσαι στις παρέες σου, όσον αφορά τον ίδιο είσαι μια groupie η οποία θα ικανοποιηθεί και με οποια υπόνοια της προσοχής του. Όπως αντιλαμβάνεσαι αυτό δεν εμπεριέχει την απαραίτητη πρόκληση που θα κάνει το βαθμό δυσκολίας του φλερτ ικανοποιητικό…

Η υπερβολική σου προσπάθεια τον ξενερώνει

Μπορεί η κοινή γνώμη μεταξύ των γυναικών να υπαγορεύει ότι εμείς είμαστε οι συναισθηματικά ευφυείς και ενίοτε πονηρές, αλλά στην πραγματικότητα οι άντρες έχουν καλύτερη ‘οσμή’ για κάποια πράγματα όπως η απελπισμένη μας καψούρα γι’ αυτούς. Ενώ, λοιπόν, αυτή η «οσμή» μπορεί να ικανοποιεί το «εγώ» τους και να μην τους είναι απαραίτητα δυσάρεστη, σίγουρα δεν είναι η ‘οσμή’ του ελκυστικού μυστηρίου που θα αυτό-προσκληθούν να λύσουν…

Από τη Σοφία Χατζηρήγα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *