Οι γυναίκες που ξέρουν να αγαπούν δεν ξεχνούν ποτέ τους περασμένους έρωτες

Υπάρχει η πεποίθηση ότι ο άνθρωπος που προχωράει αμέσως σε επόμενη σχέση κατόπιν ενός χωρισμού είναι εκείνος που αγάπησε λιγότερο στην προηγούμενη. Στην πραγματικότητα, όμως, αυτός είναι εκείνος που χρειαζόταν να προχωρήσει παρακάτω περισσότερο απ’ τους δύο. Μια γυναίκα, λοιπόν, που σε έκανε να πιστέψεις πως σε ξεπέρασε και σε ξέχασε αφότου χωρίσατε, μάλλον κάποτε σε αγάπησε πολύ.

Δεν υπάρχει, πράγματι, αντικειμενικός λόγος να χωρίσουν τελείως οι δρόμοι δύο ανθρώπων που ήρθαν πολύ κοντά. Μπορεί η φιλία μεταξύ πρώην εραστών να αμφισβητείται ως ρεαλιστικό σενάριο, η μισή κουβέντα, όμως, μια στο τόσο δεν είναι τόσο ανέφικτη, εφόσον ο χωρισμός δυο ανθρώπων υπήρξε ειρηνικός. Ο μόνος λόγος να ρίξει μια γυναίκα μαύρη πέτρα πίσω της είναι ότι πληγώθηκε πολύ από εκείνον που άφησε πίσω και ότι χρειάστηκε να φύγει μακριά του για να επιβιώσει.

Ισχύει ότι κανείς δεν μπορεί να μας πληγώσει πραγματικά, παρά μόνο ο εαυτός μας. Οι προσδοκίες που χτίζουμε για έναν άνθρωπο και τη σχέση που θα θέλαμε να έχουμε μαζί του είναι δικό μας δημιούργημα, άρα και δική μας ευθύνη. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως η κάθε προσδοκία είναι παράλογη και περιττή. Αν δεν είχαμε προσδοκίες και όνειρα για μια σχέση, τότε δεν θα υπήρχε ο έρωτας. Και όλοι οι άνθρωποι ερωτεύονται για τον ίδιο λόγο είτε το γνωρίζουν, είτε όχι: για να ζήσουν ένα παραμύθι. Ανεξάρτητα, λοιπόν, απ’ το αν αυτό το παραμύθι άντεξε για κάποιους στο χρόνο, ή όχι, τα καλά αισθήματα που υπήρξαν μεταξύ δύο ανθρώπων δεν ξεχνιούνται ποτέ.

Αν, λοιπόν, ισχύει ότι η κυρίαρχη δύναμη του σύμπαντος είναι η αγάπη, τότε η αγάπη που δίνεις και παίρνεις σε μια σχέση, ή η αγάπη που έζησες στο παρελθόν, δεν θα σβήσει ποτέ. Και αν νομίζεις πως οι όμορφες εμπειρίες και οι καλές στιγμές ξεχάστηκαν από τα άτομα που αποχαιρέτισες, κάνεις λάθος: Οι γυναίκες θυμούνται καλύτερα απ’ όλους γιατί αγάπησαν έναν άνθρωπο που είχαν πλάι τους.  Αν, λοιπόν, κάποιες επέλεξαν να μην έχουν, πλέον, επαφή με κάποιον, είναι επειδή κατάλαβαν πως δεν μπορεί πλέον να υπάρξει τίποτα καλό εκ νέου μεταξύ τους. Οι γυναίκες έχουν, πράγματι, καλά σταθμά σχετικά με το πόσο αγαπήθηκαν από έναν άντρα και μέχρι πότε. Και αν αφήσουν έναν άντρα, θα είναι επειδή εκείνος μάλλον σταμάτησε να προσπαθεί και αυτές θέλησαν να φυλάξουν μέσα τους τα καλά πράγματα μεταξύ τους πριν αυτά εξαντληθούν τελείως.

Οι γυναίκες που ξέρουν να αγαπούν δεν ξεχνούν ποτέ έναν περασμένο έρωτα, γιατί πάντα θυμούνται το λόγο που αγάπησαν. Είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο συνεχίζουν να ψάχνουν τον έρωτα: Τους αρέσει να αγαπούν, να δίνουν και να φροντίζουν έναν άντρα. Το μόνο πρόβλημα που προκύπτει στη σύγχρονη εποχή είναι ότι οι γυναίκες δεν αφήνονται να πιαστούν κορόιδα από έναν άντρα όπως στο παρελθόν (διάβασε Οι γυναίκες γίνονται ανεξάρτητες για να μη σου χρωστάνε). Αν δεν φερθείς στη σύγχρονη γυναίκα όπως πιστεύει ότι της αξίζει, εκείνη θα φύγει. Ακόμα και αν θα θυμάται πάντα το λόγο που βρέθηκε μαζί σου εξαρχής.

Από τη Σοφία Χατζηρήγα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *