Οι γυναίκες γίνονται ανεξάρτητες για να μη σου χρωστάνε

Οι πιο αξιόλογοι σύμβουλοι σχέσεων συνιστούν μια κοινή οικονομική συνεισφορά στις σχέσεις ανδρών – γυναικών, προκειμένου να αποτρέψουν τον άντρα απ’ το αίσθημα μειονεξίας όταν η γυναίκα βγάζει περισσότερα, ή τη γυναίκα απ’ το αίσθημα εξάρτησης της απ’ τον άντρα όταν εκείνος πληρώνει τα πάντα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί κοινωνικό – οικονομικοί και ψυχολογικοί παράγοντες που επηρεάζουν το ποιος θα πληρώσει τι και πότε, ενώ μέσα στο χαμό το κάθε φύλο διατηρεί μια κάθετη άποψη επί του θέματος βάσει των προσωπικών του παραγόντων. Ποια είναι, όμως, επί της ουσίας η πλευρά των γυναικών;

Μπορεί να νομίζεις ότι οι γυναίκες αρέσκονται στο να τις κερνάς όταν βγαίνετε και ως επί τω πλείστον αυτό ισχύει. Ωστόσο, αυτές οι γυναίκες δεν έχουν συνειδητή αίσθηση αυτοσεβασμού ή αντίληψη του γεγονότος πως κάθε φορά που πληρώνεις γι’ αυτές, εκείνες γίνονται όλο και περισσότερο κτήμα σου. Θεωρητικά δεν θα έπρεπε να ισχύει κάτι τέτοιο, εφόσον ο κάθε άντρας που κερνάει θα έπρεπε να το κάνει από γνήσιο ιπποτισμό, αλλά ποιός άντρας θα μπορούσε να ορκιστεί ότι κέρασε μια γυναίκα χωρίς καμία πρόθεση να λάβει κάποιο αντάλλαγμα; Εφόσον, λοιπόν, ένα κέρασμα κρύβει μια μικρή (ή μια μεγαλύτερη) ιδιοτέλεια, τότε και η γυναίκα που δέχεται το κέρασμα βάζει ασυνείδητα την υπογραφή της σε μια άγραφη εμπορική συναλλαγή.

Όταν, λοιπόν, τα πράγματα έχουν έτσι, δεν μπορεί ένας άντρας να περιμένει από μια γυναίκα με ώριμο νου να τον αφήσει να κρατά τα (οικονομικά) ινία της σχέσης τους μόνο και μόνο για να μην νιώσει εκείνος ευνουχισμένος. Αν τα περισσότερα αρσενικά ψάξουν μέσα τους θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν διεκδικούν το λογαριασμό μόνο επειδή ο κοινωνικός κώδικας λέει ότι αυτό σε κάνει άντρα, αλλά επειδή αυτός που θα πληρώσει το λογαριασμό θα πάρει σε τιμή ευκαιρίας και το άτομο που δε συμμετείχε στην οφειλή.

Οι ανεξάρτητες, λοιπόν, γυναίκες είναι εκείνες οι οποίες αντιλαμβάνονται το πώς έχουν τα πράγματα και δεν δέχονται να γίνει κανείς το αφεντικό τους απλά επειδή η καλή θέληση σπανίζει. Ακόμα και αν υπάρχουν οι μεμονωμένες περιπτώσεις που κάποιος θα τις κεράσει ή θα τις φροντίσει απ’ την “καλή του την καρδιά,” την πλειοψηφία των φορών η γυναίκα θα κριθεί αχάριστη όταν αποφασίσει να απομακρυνθεί από έναν τοξικό άνθρωπο, επειδή εκείνος “πλήρωνε τους λογαριασμούς” της.

Αν, λοιπόν, θέλεις να φερθείς αντρίκια σε μια γυναίκα έχε το νου και την ψυχή σου στη θέση τους όταν της προσφέρεις και δέξου το με σεβασμό όταν κάποια δεν σου επιτρέψει να πληρώνεις τα πάντα. Αυτό που δεν έχει κατανοήσει ακόμα το ανδρικό γένος είναι ότι οι κινήσεις και οι επιλογές των σύγχρονων γυναικών δεν περιστρέφονται γύρω από τους άντρες, ούτε αντανακλούν (απαραίτητα) την εμπάθεια και την ανάγκη κυριαρχίας των γυναικών προς εκείνους. Αν η γυναίκα δίνει έντονη ώθηση στη ζωή της δεν το κάνει για σε κατεδαφίσει: Το κάνει για να μπορέσει η ίδια να παραμείνει πάνω απ’ το έδαφος σε έναν κόσμο που βρίσκει πεισματικά τρόπο να παραμένει ανδροκρατούμενος ακόμα και όταν ο άντρας φοράει την ποδιά.

Από τη Σοφία Χατζηρήγα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *