Μη διστάσεις να πας στον επόμενο

Πολλές φορές οι γυναίκες αρνούμαστε να δεχτούμε ότι  ένας άντρας στον οποίο έχουμε επενδύσει δεν είναι κατάλληλος για μας, εξαιτίας όλης της προσπάθειας που καταβάλαμε προκειμένου να τον φέρουμε – έστω λίγο – πιο κοντά μας. Αυτός είναι και ο λόγος που οι εξυπνότερες φίλες μας συμβουλεύουν να μην επενδύουμε σ΄ έναν άντρα περισσότερο απ’ ότι επενδύει εκείνος σ’ εμάς. Τι κάνεις, ωστόσο, όταν είναι ήδη πολύ αργά;

Μια απ’ τις μεγαλύτερες δικαιολογίες που πρέπει να πάψουμε να λέμε στον εαυτό μας είναι ότι ο εν λόγω άντρας μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Προφανώς και ένας δύσκολος στόχος αναγκάζει κάποιον να εξελιχθεί, προκειμένου να τον πετύχει, αλλά αν ο στόχος είναι άπιαστος, τότε στο τέλος σε στέλνει δέκα επίπεδα πιο πίσω απ’ ότι ξεκίνησες. Εκτός αν στην πορεία αποδέχτηκες ότι ο λόγος ύπαρξης του συγκεκριμένου ανθρώπου στη ζωή σου ήταν ακριβώς τα μαθήματα που πήρες χάρη του και τίποτα παραπάνω (Διάβασε επίσης Μάθε να αποδέχεσαι ότι απλά δε σε γουστάρει).

Ένα άλλο εμπόδιο που βάζουμε στον εαυτό μας σε τέτοιες περιπτώσεις  είναι  το πείσμα μας όταν καταλάβουμε ότι η κατάσταση δεν κυλάει και αποφαζίσουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια για το γαμώτο. Πείθουμε τον εαυτό μας ότι εμείς δεν κάνουμε κάτι καλά, οπότε συνεχίζουμε να δοκιμάζουμε τεχνικές μέχρι να μετατραπούμε στο άτομο που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις του άλλου. Κάτι το οποίο,  φυσικά, αποτελεί μια  συνταγή καταστροφής εφόσον δεν πρόκειται καν για μια ειλικρινή αντιμετώπιση εκείνου ή του εαυτού μας (Διάβασε ακόμα Όταν δεν σέβεσαι τον εαυτό σου μέσα στη σχέση άδικα περιμένεις το σεβασμό του άντρα).

Το μεγαλύτερο, όμως, ψέμα που λέμε στον εαυτό μας είναι ότι,  εν καιρώ,  αυτό το πρόσωπο θα αλλάξει στάση και θα μας εκτιμήσει και είναι καλύτερα να μείνουμε εκεί που είμαστε προκειμένου να μην χάσουμε την ανταμοιβή μας όταν έρθει.  Στην πραγματικότητα, το μόνο παρεμφερές γεγονός που μπορεί να συμβεί ποτέ είναι ότι το άτομο που μας θεωρεί δεδομένες θα γυρίσει να μας προσέξει μόνο όταν πάψουμε εμείς να ασχολούμαστε μαζί του και χάσει την επιβεβαίωση απ’ τη μεριά μας. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι αξίζει πλέον την προσοχή μας, μιας και ο μόνος λόγος που ενδιαφέρθηκε λίγο παραπάνω σ’ όλη την πορεία της ασαφούς σχέσης μας ήταν όταν εμείς κάναμε κάτι καλό για τον εαυτό μας και αυτός έχασε το κουφέτακι του εγωισμού του.

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, λοιπόν, είναι να δώσουμε οι ίδιες αξίες στον εαυτό μας εξαρχής και να μην υπερ-επενδύουμε σε άτομα τα οποία δεν είναι σε θέση να επενδύσουν ισάξια ή και παραπάνω σε εμάς. Ούτως ή άλλως, το να βάζεις τον εαυτό σου πρώτο είναι και ο μόνος τρόπος να γίνεις πραγματικά ελκυστική σε κάποιον. Όταν προσπαθούμε να κάνουμε κόλπα πειθούς ή χειραγώγησης για να κερδίσουμε έναν άντρα γινόμαστε απλά πιο επαγγελματίες στο να ασχολούμαστε μαζί τους διακριτικά, το οποίο δυστυχώς είναι ακόμη ένα από τα πράγματα που το αντρικό ραντάρ ξέρει να αναγνωρίζει και να εκμεταλλεύεται (Διάβασε επίσης Ο πραγματικός λόγος που οι άντρες φοβούνται τη δέσμευση).

Γι’ αυτο η πρακτικότερη πολιτική είναι να πηγαίνεις στον επόμενο που θα  είναι πάντοτε καλύτερος, ακόμα και αν δεν θα είναι ούτε εκείνος ο «ένας»…

Από τη Σοφία Χατζηρήγα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *