Μερικά πράγματα συμβαίνουν μόνο για να μάθεις να αποδέχεσαι

Πολλές φορές στη ζωή συμβαίνουν δυσάρεστα γεγονότα τα οποία μας κάνουν να αναρωτιομαστε γιατί έπρεπε να συμβεί κάτι τέτοιο σε μας. Άλλες, πάλι, φορές η ζωή μας βρίσκει πιο προετοιμασμενους και απλά μας βάζει στη διαδικασία να σκεφτούμε τι είναι αυτό που πρέπει να μάθουμε από μια συγκεκριμένη εμπειρία. Η αλήθεια είναι ότι οι κοσμικοι λογοι για τους οποίους συμβαίνουν κάποια πράγματα δεν είναι πάντα σαφείς στους κοινούς θνητούς και αποτελούν αιτία μεγάλων βασάνων για την ψυχή μας.

Ισχύει ότι σε περιπτώσεις κάποιας μεγάλης τραγωδίας το τελευταίο μας καταφύγιο είναι να ξέρουμε ότι όσα μας συνέβησαν, συνέβησαν τουλάχιστον για καλό λόγο. Δυστυχώς, η κοινή μας διανόηση δεν μας επιτρέπει πάντοτε να γνωρίζουμε τον λόγο αυτό τη στιγμή της δοκιμασίας. Πιθανότατα γιατί το όλο νόημα της δοκιμασίας είναι να δείξουμε την πίστη μας στις ανώτερες δυνάμεις και στο γεγονός ότι όλα συμβαίνουν για κάποιο καλό λόγο,  ανεξάρτητα από το αν τον γνωρίζουμε ή όχι…(Διάβασε επίσης 20 καλοί λόγοι να μη θρηνήσεις τα μονοπάτια που δεν ακολούθησες)

Ωστόσο, ο λόγος αυτός δεν είναι πάντοτε μια βαθιά αληθεία, ή μια αποκάλυψη για την ψυχή μας. Πολλές φορές τα πράγματα που μας βγάζουν από τη ζώνη ασφαλείας μας συμβαίνουν ακριβώς για το λόγο αυτό: να μας βγάλουν απ την ζώνη ασφαλείας μας… Συμβαίνουν για να μας δειξουν ότι μπορεί να χάσουμε όλα όσα πιστεύουμε ότι έχουμε ανάγκη και να επιβιώσουμε πάρα ταύτα. Συμβαίνουν για να μας κάνουν λίγο πιο ανθεκτικούς στις καταστροφές και τις δυσάρεστες καταστάσεις. (Διάβασε επίσης Άδραξε την ευκαιρία να μάθεις (…από μια δυσάρεστη εμπειρία))

Υπάρχουν, βέβαια, και οι φορές που κάποια πράγματα συμβαίνουν μόνο για να μας μάθουν να αποδεχόμαστε τη ζωή όπως έρχεται. Έρχονται για να μας διδάξουν ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα πάντα και ότι κάποια πράγματα που δεν μας αρέσουν, δεν καταλαβαίνουμε, ή απλά δεν μπορούμε να χωνέψουμε θα συμβούν κάποτε αναπόφευκτα πάρα τη θέληση μας και θα πρέπει να τα αποδεχτούμε ως έχουν. (Διάβασε επίσης Πως μπορείς να πείσεις τη ζωή ότι ξέρεις τι θες)

Μερικές φορές το μάθημα της ζωής είναι ότι ενώ ο άνθρωπος μπορεί να πετύχει τα πάντα πρέπει να μάθει και να χάνει τα πάντα.

Από τη Σοφία Χατζηρήγα για το Makazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *