Μάθε να δέχεσαι ότι απλά δεν σε γουστάρει

Οι σύγχρονες γυναίκες για κάποιον κοινωνιολογικά ανεξήγητο λόγο έχουμε την τάση να φτιάχνουμε στο μυαλό μας τις περιστάσεις ενός ερωτικού ζητήματος έτσι ώστε όλα να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι κάποιος που θέλουμε πολύ μας γουστάρει. Και αν τα γεγονότα δεν επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο, εμείς στεκόμαστε μόνο στις ενδείξεις (όσο ασήμαντες και αν είναι επί της ουσίας) που υποστηρίζουν ότι εκείνος που θέλουμε, στη χειρότερη περίπτωση, θα κάνει κάποια κίνηση στο μέλλον. 3,5 στις 4 φορές αυτό δεν συμβαίνει ποτέ.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, η μισή φορά στις 4 αφορά τις εξαιρετικά τυχερές περιπτώσεις και τις περιπτώσεις που ο άντρας θέλει, απλά, να κοιμηθεί με μια γυναίκα πριν την απορρίψει για την επόμενη. Προφανώς, το δεύτερο ενδεχόμενο δεν είναι ούτε το πιο κολακευτικό, ούτε το πιο ευνοϊκό για μια γυναίκα που έχει αφιερώσει όλη την ενέργεια του πνεύματος, του μακιγιάζ και του check – in της σ’ ένα συγκεκριμένο αρσενικό.

Ωστόσο, πολλές αρκούνται αμετανόητα στην αυθαίρετη ανάγνωση τυχαίων ενδείξεων με υπέρτατο στόχο την εξαγωγή του επιθυμητού συμπεράσματος,  φαινομενικά αδιαφορώντας για το γεγονός ότι στην πραγματικότητα δεν μοιράζονται τίποτα ουσιαστικό με το αντικείμενο του πόθου τους. Είναι λες και έχουν πάρει το ορθό δόγμα ότι «η γυναίκα πρέπει να δώσει στον άντρα το πράσινο φως» και το έχουν μεταφράσει ως «η γυναίκα πρέπει να δίνει στον άντρα το πράσινο φως μέχρι ένας απ’ τους δύο να αποβιώσει». Έτσι, προσπαθούν με όποιο άβολο και αφύσικο τρόπο μπορούν, να επηρεάσουν το γεγονός ότι ο άντρας είδε το πράσινο φως, και απλά δεν έβαλε μπρος.

Ακόμη, λοιπόν, και αν ένας άντρας εκφράσει αρχικά ενδιαφέρον σε μια γυναίκα (η οποία κατόπιν θα προσδώσει στο εν λόγω γεγονός υπέρμετρη σημασία), θα υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ότι θα αλλάξει γνώμη το αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο για χίλιους δύο απόλυτα θεμιτούς λόγους. Ή το ενδεχόμενο ότι είναι ένα άτομο που απλά δεν ξέρει τι θέλει και δεν πρόκειται να μάθει ποτέ… Κάτι που θα έπρεπε να λέει στη γυναίκα ότι πρέπει να πάψει να χαραμίζει χρόνο και κόπο σε ένα ακατάλληλο άτομο (Διάβασε επίσης Όταν δε σέβεσαι τον εαυτό σου μέσα στη σχέση άδικα περιμένεις τον σεβασμό του άντρα). Να σταματήσει, δηλαδή, να επενδύει ατελείωτες στημένες δημοσιεύσεις στο Facebook και το Instagram και ατελείωτες ώρες σκέψης στην κατάκτηση ενός αρσενικού, το οποίο (μάλλον ορθά) έχει αποφασίσει και για τους δυο ότι δεν ταιριάζουν (Διάβασε επίσης Οι άντρες σου λένε πάντα την αλήθεια. …Ακόμα και οι Δίδυμοι). Εντέλει, η ανάγνωση των παλιών μηνυμάτων θα καταλήγει πάντα στο ίδιο συμπέρασμα όσες φορές και αν επαναληφθεί…

Πέρα, όμως, από την επιμονή της ίδιας ένας ακόμη παράγοντας που διαιωνίζει τη γυναικεία ηθελημένη φαντασιοπληξία είναι η επιμονή των φιλενάδων της να ερμηνεύουν τα δεδομένα του ζητήματος κατά πως βολεύει τη φίλη τους. Το τραγικό γεγονός είναι ότι το κάνουν από κάποιο ένστικτο αλληλεγγύης το οποίο, ωστόσο, αποτυγχάνει να αναγνωρίσει ότι μεταδίδει αλληλεγγύη με τον λάθος τρόπο. Είναι μεγαλύτερη αλληλεγγύη να γλιτώσεις κάποιον από μια ιστορία που δεν του προσφέρει τίποτα, παρά να του φουσκώνεις τα μυαλά όλο κ πιο πολύ με μοναδικό πιθανό αποτέλεσμα να πληγωθεί στο δεκαπλάσιο όταν γίνει σαφές ότι η εκάστοτε ερωτική ιστορία, εκτός από παρελθόν, δεν έχει ούτε μέλλον.

Αυτό, λοιπόν, που θα πρέπει να κάνει η καθεμιά μας είναι να διατηρεί καθαρή και γειωμένη σκέψη καθ’ όλη τη διάρκεια ενός φλερτ και όχι μόνο να το παίζει δύσκολη στην αρχή και μετά να κυλιέται στα πατώματα. Στα πατώματα πρέπει να πέφτουμε μόνο όταν χάνουμε από δικό μας λάθος έναν άντρα που μας απέδειξε την αξία του. Ο κάθε τυχάρπαστος που μας προσεγγίζει απ’ το πουθενά δεν αξίζει τίποτα παραπάνω από ένα ευγενικό «θα δούμε».

Από τη Σοφία Χατζηρήγα

2 thoughts on “Μάθε να δέχεσαι ότι απλά δεν σε γουστάρει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *