Αυτή ήταν η καλύτερη χρονιά της ζωής μου

Σήμερα κατέβαλα το ποσό για την ανανέωση της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του blog και αποφάσισα να κάνω την υπέρβαση του τριμήνου γράφοντας ένα επαιτιακό editorial για τη χρονιά που προηγήθηκε.

Φέτος ήταν πιθανότατα η καλύτερη χρονιά της ζωής μου. Με έναν πολύ σύντομο απολογισμό, επέστρεψα απ΄την καταθλιπτική Αγγλία, ανακαίνισα το χώρο μου, δίδαξα για πρώτη φορά μουσική σε παιδιά και με τα λεφτά που έβγαλα αγόρασα το πρώτο μου πιάνο. Επέστρεψα στο χορό και τη συγγραφή ακόμη και αν δεν έφερε την επωνυμία μου, έκανα δύο live με σύγχρονο ρεπερτόριο, συμμετείχα σε έξι συναυλίες κλασικού τραγουδιού (συμπεριλαμβανομένου και του διπλωματικού μου ρεσιτάλ), κατοχύρωσα το δίπλωμα κλασικού τραγουδιού και άρχισα να ασχολούμαι με την κηπουρική.

Το σημαντικότερο, όμως, απ’όλα όσα έμαθα και κατάφερα αυτή τη χρονιά είναι να δείχνω σεβασμό στον εαυτό μου και να λέω «όχι» όταν πρέπει. Προφανώς όταν κινείσαι σε τόσους διαφορετικούς τομείς και μάλιστα με σκοπό να είσαι αποδοτικός και να προοδέψεις αυξάνονται οι πιθανότητες να συναναστραφείς με άτομα που θα προσπαθήσουν να σε εκμεταλευτούν, να σε γελοιοποιήσουν, να σε μειώσουν και ουτω καθεξης. Πολλοί θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν οικονομικά, ή συναισθηματικά, άλλοι θα σου πουν ψέματα και θα σε κοροιδέψουν, ενώ πολλοί απλά θα σου πετάξουν δημοσίως λάσπη επειδή δεν μποροούν να συγκρατήσουν τη ζήλεια και την έλλειψη αυτοσεβασμού τους.

Ωστόσο, αν αγαπάς πραγματικά αυτό που κάνεις δεν προλαβαίνεις να απορροφηθείς πολύ απ’ τον πόνο που επιφέρει η μικροπρέπεια του κόσμου γιατί πρέπει να σηκωθείς αμέσως μετά την πτώση και να συνεχίσεις τη μάχη. Το μονοπάτι προς την αυτοβελτίωση είναι μια ατέλειωτη διαδρομή που πολλές φορές δεν έχεις το κουράγιο να ακολουθήσεις, αλλά το εσωτερικό σου κάλεσμα απλά δεν σε αφήνει να εγκαταλήψεις.

Ευτυχώς, πλάι στις υπόλοιπες ευλογίες που μου έφερε η χρονιά αυτή είχα και έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων (φίλων και δασκάλων και ενίοτε μαθητών) με τους οποίους  μοιραστήκαμε τις σημαντικότερες ίσως στιγμές της χρονιάς, τα πολύ καλά και τα πολύ κακά, και αντιμετωπίσαμε κάθε εμπόδιο με δύναμη, πίστη, γέλιο, αλκόολ και πολύ φαί.

Όσον αφορά εμένα αυτή η χρονιά ήταν πράγματι η πιο ευνοική για τον Ιχθύ. Μακάρι κάθε χρονιά να είναι τόσο πλούσια και υπέροχη όσο η φετινή.

Σοφία

2 thoughts on “Αυτή ήταν η καλύτερη χρονιά της ζωής μου

  1. Ζαλοκωστας Γιωργος says:

    Ειναι η αρχη μιας λαμπρης σταδιοδομιας η φετινη χρονια.Επειδη εισαι χαρισματικο και πολυταλαντο κοριτσι και το μοναδικο εμποδιο που πιθανων να συναντησεις στο να παρελασεις στις λεωφορους πολλων και λαμπερων επιτυχιων,ειναι οι ελαχιστες ωρες που εμπεριεχονται σε ενα 24ωρο…
    Τις ευχες και την αγαπη μου για τη συνεχεια…★★★★♡♡

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *