Αν μια γυναίκα μπορεί να σε «ευνουχίσει» τότε δεν ήσουν πολύ άντρας εξαρχής

Πολλοί άντρες αρέσκονται στο να αναφέρονται στις γυναίκες που δεν μπορούν να διαειριστούν ή να  ικανοποιήσουν με κάθε αρνητικό χαρακτηρισμό που τους έρχεται στο νου: «Σκύλα» αν η γυναίκα είναι δυναμική και ικανή και «γκρινιάρα» αν απλά δεν ξέρει κάποιο καλύτερο τρόπο να διεκδικήσει αυτά που της αξίζουν. Στην πραγματικότητα, όμως, η αρνητική κριτική ενός άντρα αντανακλά τον μειονεκτικό τρόπο με τον οποίο βλέπει ο ίδιος τον εαυτό του και εξηγεί την υποτίμηση που δέχονται αυτοί οι άντρες απο τις (ισχυρότερες) γυναίκες.

Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές τα φαινομενικά ασύμβατα ζευγάρια είναι τα πιο ευτυχισμένα επειδή έχουν πετύχει τον ιδανικό καταμερισμό εξουσίας στη σχέση. Αν ποτέ αναρωτιέσαι πως ένας όμορφος άντρας έχει παντρευτεί και έχει κάνει παιδιά με μια γυναίκα «σκιάχτρο,» τότε σκέψου ότι μόνο ένα «σκιάχτρο» θα έβρισκε ικανοποίηση στο να παρέχει τον θαυμασμό και την επιβεβαίωση που θα χρειαζόταν ένας «μορφονιός.» Κατ’ αναλογία, όταν βλέπεις γυναίκες να «τραβάνε τον άντρα απ’ τη μύτη» μη βιαστείς να συντρέξεις τον «φουκαρά,» γιατί πιθανότατα είναι ευχαριστημένος στη θέση του συνοδηγού που βρίσκεται, χωρίς αυτό να τον κάνει λιγότερο «άντρα.»

Απ’ την άλλη, οι άντρες που αναγκάζονται να προσφύγουν οι ίδιοι στη γκρίνια που τόσο απεχθάνονται απ’ τις γυναίκες τους είναι εκείνοι που δεν έχουν αρκετή δύναμη και κουράγιο να παλέψουν για αυτά που θέλουν και ως αποτέλεσμα τείνουν προς τη θηλυπρέπεια περισσότερο από κάθε άλλον. Αν θέλουν, για παράδειγμα, μια πιο ζεστή σχέση με τη σύντροφο τους, δεν θα ξέρουν ούτε τον τρόπο, ούτε θα έχουν τη διάθεση να ‘λυγίσουν’ το εγώ τους, ώστε να τις πλησιάσουν. Αντίστοιχα, στις περιπτώσεις που οι άντρες δεν επιθυμούν να είναι πλέον με την ίδια γυναίκα, αλλά παραμένουν πλάι της λόγω βολέματος ή εξαιτίας εξωγενών, κοινωνικοοικονομικών παραγόντων, τότε και πάλι δεν έχουν το δικαίωμα να την κακολογούν εφόσον την κρατούν δέσμια κάποιου που ξεκάθαρα δεν την αγαπά, ενώ οι ίδιοι δεν κάνουν την αντρίκια κίνηση να πάνε παρακάτω (Διάβασε επίσης Το δέλεαρ των επιτυχημένων αντρών).

Σε αυτές τις περιπτώσεις, λοιπόν, θα ήταν αστείο οι γυναίκες να δώσουν στους άντρες την αγάπη που δεν λαμβάνουν από εκείνους, γιατί απλούστατα δεν θα ήξεραν πώς να ανανεώσουν τα αποθέματα τους. Αν λάβει κανείς υπόψη και τη γυναικεία ενσυναίσθηση, τότε θα γίνει ακόμα πιο σαφής ο λόγος που αυτές νιώθουν ανασφάλεια, γκρινιάζουν ή «δείχνουν τα δόντια τους»: μπορούν να καταλάβουν ακόμα και πριν από σένα ότι έχεις ήδη αρχίσει να νιώθεις διαφορετικά γι’ αυτές και η συναισθηματική σου ασάφεια είναι για εκείνες χειρότερη και απ’ το μίσος σου, το οποίο, τουλάχιστον, θα διατηρούσε ζωντανό τον όποιο γνήσιο συναισθηματικό δεσμό είχες μαζί τους.

Εντέλει αν δεν μπορείς να κουμαντάρεις τη γυναίκα σου είτε ‘από πάνω,’ είτε ‘από κάτω,’ σίγουρα δεν σου φταίνε τα υψηλά ποσοστά των δικών της ορμονών, αλλά τα χαμηλά ποσοστά των δικών σου.

Από τη Σοφία Χατζηρήγα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *