… Αν και καθυστερημένα, χρόνια πολλά LoveRehab

Μια φορά και έναν καιρό, ίσως έναν χρόνο και κάτι μέρες πριν, ξεκίνησε ένα σάιτ που ονόμασα LoveRehab. Έναν χρόνο και κάτι μέρες μετά διαπιστώνω ότι δεν το ενίσχυσα όσο ήλπιζα αρχικά με άρθρα, δημοσιεύσεις ή έστω αγάπη και ότι, ως εκ τούτου, χάθηκαν κάποιοι αναγνώστες που ακολουθούσαν τη δουλειά μου από παλιότερα λημέρια.

Καμιά φορά η ζωή γίνεται ένα τεράστιο σπιράλ απρόσμενων εμπειριών, καταστάσεων και συναισθημάτων που δεν προλαβαίνεις να καταγράψεις σχεδόν τίποτα απ’ όσα βιώνεις. Δύστυχώς, μέσα στην παραζάλη πληροφοριών και μαθήματων ζωής που δέχεσαι δυσκολεύεσαι να συγκρατήσεις την ουσία των όσων σου συμβαίνουν και ξεχνάς για λίγο το ποιός είσαι και που πας. Η επιβίωση μέσα στην περίπλοκη καθημερινότητα είναι το πρώτο σου μέλημα, όσο και αν αυτό σε τραβάει μακριά απ’ το μονοπάτι που ήξερες για δικό σου.

Στην κατάσταση αυτή είναι δύσκολο να συμβουλέψεις τον εαυτό σου, πόσο μάλλον άλλους, ενώ η μετάδοση ιδεών επάνω στις σχέσεις και την προσωπική εξέλιξη μοιάζει λίγο πολυτέλεια όταν δεν ξέρεις που θα κοιμηθείς το βράδυ. Ωστόσο, είναι οι πιο δύσκολες φάσεις στη ζωή σου που σε σμιλεύουν και σου δίνουν κάτι σχετικά με το οποίο να μιλάς και να γράφεις. …Ακόμα και αν έχεις χάσει τη φωνή σου (τη λογοτεχνική και την κανονική…)

Το πιο διασκεδαστικό σημείο των λαβυρίνθων είναι να διαπιστώνεις ποιοί άλλοι κατάφεραν να φτάσουν στο τέλος μαζί σου και με ποιούς θα αντιμετωπίσεις τον επόμενο. Ενώ είναι δύσκολο να ξες ότι άφησες πίσω κάποιούς που ήλπιζες να κρατήσεις δίπλα σου, είναι κάτι παραπάνω από παρηγορητικό να βλέπεις πλάι σου τους δυνατότερους και ικανότερους να σε στηρίξουν στα δύσκολα απ’ όλους. …Αυτούς με τους οποίους θα πιείς και έναν freddo cappuccino παραπάνω.

Όταν λοιπόν ο Αύγουστος μοιάζει περισσότερο το τέλος της χρονιάς απ’ την παραμονή Πρωτοχρονιάς ευγνωμονείς το Θεό για όσα κατάφερες και αυτή τη χρονιά και περιμένεις με ανυπομονησία το Σεπτέμβρη για νέες περιπέτειες.

Από τη Σοφία Χατζηρήγα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *